Hout verwerken in de badkamer

Hout in de badkamer klinkt waarschijnlijk als een slecht idee. Toch is er veel meer mogelijk dan je denkt! Hout met een vochtwerende toplaag kun je prima gebruiken als badkamervloer of voor een paar robuuste meubels. Kunststof met een hout patroon (houtlook) is daarnaast ook een geweldige optie. Het geeft de ruimte heel veel sfeer en karakter. 

Welke soorten hout zijn geschikt?

Er zijn een aantal houtsoorten die het meest geschikt zijn voor in de badkamer. Teak en merbau zijn een goede optie op het gebied van hardhout. Het nadeel van deze harde soorten is dat het vaak erg prijzig is. Gelukkig kun je ook kiezen voor zachte houtsoorten met een kleinere prijs. Hierbij is het wel noodzakelijk om het hout te behandelen. Gebruik hiervoor een speciale olie, lak of wax om een vochtwerende beschermlaag te creëren. Houten badkamermeubels uit de winkel zijn hier vaak al van voorzien. Vraag dit voor de zekerheid na bij de badkamerspecialist bij jou in de buurt. De dealers van Bad & Body kunnen je hier zeker over informeren en adviseren!

Hout in de badkamer onderhouden

Om het hout in de badkamer lang mooi te houden, moet je het goed onderhouden. Probeer het materiaal altijd zo snel mogelijk droog te maken na een schoonmaakbeurt. Zorg er daarnaast voor dat er zo min mogelijk vocht op het oppervlak komt. Dit doe je door de badkamer goed te ventileren. Zet regelmatig een raampje open en laat de ruimte flink doorluchten.

Onderhoudsvriendelijk: kunststof met houtlook

Wil je liever geen echt hout gebruiken in de badkamer, maar wel dezelfde warme sfeer creëren? Kies dan voor meubels met een houtlook. Dit is simpelweg een hout print bovenop een kunststof materiaal. Er zijn zelfs prachtige badkamervloeren te koop met een karakteristieke houtnerf erin. Het voordeel hiervan is dat je het eenvoudig kunt schoonmaken en dat het erg lang meegaat. 

Houten accessoires in de badkamer

Natuurlijk is het ook mogelijk om hout op een subtiele manier te verwerken in je badkamer. Je kunt bijvoorbeeld een klein houten tafeltje kopen met een robuuste uitstraling. Deze kun je naast het bad zetten of gebruiken als verhoging voor een mooie plant. Of wat dacht je van een paar houten planken aan de muur, een houten dienblad voor je verzorgingsproducten, een decoratieve ladder voor de handdoeken of een zeeppomp met een houtlook? Er zijn heel veel leuke accessoires te koop om je badkamer meer sfeer te geven. 

Geef een reactie